Ajankohtaista

Tällä sivulla voit lukea yrityksemme ajankohtaisia uutisia.

Ajankohtaista

 • 01.09.2021 - Paul Sippel
  Solasys osaksi Digiaa

  Solasys on toiminut Digian alihankkijana lähes 20 vuoden ajan ja ollut tiiviisti mukana Digia Enterprisen tuoteuudistuksessa. Yritysosto tukee myös Digian Qlik-osaamista.

  Lue lisää
 • 07.06.2019
  SolaSys Oy:n avoin webinaari-myynnin kokonaisvaltainen seuranta ja- tehostaminen kokonaisvaltaisen analytiikkaratkaisun avulla 12.6.2019 klo 10-11

  Kiinnostaako sinua tietää miten voit tehostaa nykyistä liiketoimintaasi yksinkertaisesti käyttämällä modernia Business Intelligence ratkaisua?

  Me SolaSyssillä olemme erikoistuneet tukkukaupan -ja tuotannon yritysten liiketoimintaratkaisuihin, joissa myynnin seuranta ja analytiikka on tärkeässä roolissa.

  Analytiikkaratkaisumme avulla kokonaisuuksien -ja asiayhteyksien selkeä hahmottaminen tarjoaa sinulle uusia mahdollisuuksia kehittää nykyistä liiketoimintaasi.

  Lämpimästi tervetuloa kuulemaan asiasta lisää 

  Osallistu 12.6.2019 klo 10 järjestettävään myynnin analytiikan webinaariin tästä

  Jäikö jokin vielä mietityttämään? Kysy rohkeasti asiantuntijoiltamme, mitä kaikkea analytiikka tarkoittaa ja missä sitä voidaan hyödyntää. Myynti@solasys.fi ja 04578430024

  Tiesitkö että kaikki webinaarimme ovat katsottavissa samoista linkeistä myös jälkikäteen.

  Tervetuloa kuulemaan, miten nykyajan analytiikan työkalut ovat kehittyneet ja mitä etuja ratkaisumme tuovat juuri sinun liiketoimintaasi

  Lue lisää
 • 07.05.2019
  SolaSys Oy:n avoin webinaari aiheesta oston ja varaston-optimointiratkaisu 24.5.2019 klo 10-11

  Kiinnostaako sinua tietää miten voit vähentää pääoman sitoutumista varastoon yksinkertaisesti käyttämällä modernia Business Intelligence ratkaisua?

  Me SolaSysillä olemme erikoistuneet tukkukaupan ja tuotannon yritysten analytiikkaratkaisuihin ja liiketoiminnan kehittämiseen raportointiratkaisujemme avulla.
  O
  lemme kehittäneet osto ja varasto-optimointisovelluksen osana Qlik Sense raportointiratkaisuamme.

  Ratkaisumme palvelee tukkuyrityksiä, tuotannon yrityksiä, sekä muita toimijoita, joille oman varaston hallinta ja optimointi on tärkeää.

  Webinaarissa esittelemme osto ja varasto-optimointiratkaisumme toimintaa ja hyötyjä yrityksesi liiketoimintaan tarkemmin.
  Webinaari on avoin ja täysin maksuton, tervetuloa kuulemaan asiasta lisää.

  Osallistu 24.5.2019 klo 10-järjestettävään oston ja varaston optimointiratkaisu -webinaariin tästä

  Jäikö jokin vielä mietityttämään? Kysy rohkeasti asiantuntijoiltamme, mitä kaikkea analytiikka tarkoittaa ja missä sitä voidaan hyödyntää. Myynti@solasys.fi ja 04578430024

  Lue lisää
 • 28.11.2018
  Dataa, analytiikkaa ja raportteja!

  Näin loppuvuodesta on hyvä hetki miettiä ensi vuoden kuvioita, ja suunnata katse kohti digitaalisempaa yritysympäristöä. Yhä useampi yritys on alkanut hyödyntämään liiketoiminnasta syntyvän tietoon käytettäviä analytiikan ratkaisuja, joiden avulla on helppo katsoa niin menneitä tapahtumia, nykyhetkeä kuin tehdä tulevia päätöksiä.

  Koska data ja analytiikka on yhä enemmän sekä kokeneiden että uusien yrityspäättäjien huulilla, päätimme kerätä muutaman yleisimmän kysymyksen koolle, koskien raportointia ja analytiikkaa.

  Mitä ylipäätään tarkoitetaan datalla tai analytiikalla?

  • Data on digitaalista tietoa, jota saadaan liiketoiminnan prosessien tallennetuista aktiviteeteista. Tyypillisesti kerätystä tiedosta on mahdollista saada erilaisia raportteja, joiden avulla avulla tehdään päätelmiä, analyyseja siitä, mitä on tapahtunut. Lyhyesti kuvattuna analytiikka on siis päätelmien tekoa saaduista tiedoista.
  • Datasta saatu raportti voi olla kattava tai suppea, jolloin johtopäätöksiä voidaan tehdä pienellä tai suurella määrällä tietoa. Erilaiset analytiikkaratkaisut nousevat yleensä esille siinä vaiheessa, kun tietoa hautaan tutkia monipuolisemmin, ja tietää tarkkaan, mitkä asiat liiketoiminnassa vaikuttavat mihinkin.

  Osallistu 13.12.2018 -järjestettävään Analytiikan ABC - tiedon parempi ymmärrys -webinaariin tästä.

  Analytiikkaratkaisut ovat nousseet esille, mutta tulevaisuudessa siintää järjestelmämuutoksia.

  • Analytiikkaratkaisua pohtiessa on hyvä tietää ensin, mitä asioita halutaan seurata ja miten usein. Tietoloähteitä voi olla muutama tai useampia, joten tärkeintä on tietää mitä kaikkea analytiikkaan halutaan mukaan ja miksi. Erilaiset analytiikkaratkaisut ovat perusidealtaan melko samanlaisia; tuottaen visuaalisia raportteja annetuista tiedoista. Mitä sitten tulee suuriin datamääriin, erilaisiin tietolähteisiin, eri lähteistä saatavan tiedon yhdistelyn sekä nopeuteen, alkaa eroavaisuuksiakin löytyä. Analytiikkaratkaisua pohtiessa kannattaa siis pitää mielessä liiketoiminnan muutokset, kasvu henkilöstössä, lisääntyvät datamäärät, sekä käytettävyys usean järjestelmän taustalla. Ideaali tilanne on, että analytiikkaratkaisu on niin helppokäyttöinen, että taustalla tapahtuvat järjestelmämuutokset ei sillä näy.

  Onko datamme riittävän eheää analysointia varten?

  • On tärkeää, että lähdemateriaali on kunnossa. Tämä on käytännössä edellytys sille, että liiketoiminnasta voidaan tehdä luotettavia analyyseja. Monen huolenaiheena onkin, että kannattaako BI-järjestelmää hankkia, jos tieto on repaleista. Usein asia kuitenkiin korjaantuu, kun analytiikan ratkaisu löytyy, ja toimintatapoja sekä seurattavia kohteita linjataan tarkemmin. Ja kyllä, niin paljon kuin rakastammekin myyntiä ja myyntitiimejä, myös heidän mahdollisesti repaleiset tietolähteensä tulevat yleensä kuntoon kuin itsestään, kun datasta tulee avoimempaa <3

  Entä jos raporttimme tulee useasta eri järjestelmästä, eri muotoisena?

  • Raportteja tulee sieltä täältä, ja osa Exceleinä tytyäryhtiöistä eri puolilta Eurooppaa. Sitten alkaa taulukoiden tekeminen. Tuttua monessa organisaatiossa. Kuten aikaisemmassa kappaaleessa jo todettiinkin, analytiikkatyökalun valinta kannattaa tehdä huolella. Osa ratkaisuista sopii paremmin vähäiselle määrälle datalähteitä, ja monipuoliset ympäristöt osoittautuvat haasteellisiksi/mahdottomiksi toimittaa. Esimerkiksi QlikView ja Qlik Sense -ratkaisujen edut korostuvat suurissa datamäärissä ja monilähteisissä ympäristöissä.

  Osallistu 13.12.2018 -järjestettävään Analytiikan ABC - tiedon parempi ymmärrys -webinaariin tästä.

  Minkä kokoiselle yritykselle analytiikasta on hyötyä?

  • Analytiikkaratkaisuja voidaan käyttää yrityksen toimialasta tai koosta riippumatta, mikäli lähdejärjestelmiä on useita, tietoa tulee paljon tai sen analysoimiseen kuluu paljon aikaa. Ratkaisu on siis mahdollinen kaikille, joilla on tarvetta tutkia omaa liiketoimintaansa, ja joilla datalähteet sijaitsevat eri järjestelmissä. Analytiikkatyökalua valitessa onkin hyvä tutkia tarjontaa ja haastatella toimittajia tarkkaan, ja kertoa omasta ympäristöstään ja tarpeistaan avoimesti. Tällä varmistetaan, että oikeanlainen ratkaisu varmasti löytyy ja että sen toimivuus voidaan taata nyt ja jatkossa.

  OMA KYSYMYKSESI TÄHÄN

  Jäikö jokin vielä mietityttämään? Kysy rohkeasti asiantuntijoiltamme, mitä kaikkea analytiikka tarkoittaa ja missä sitä voidaan hyödyntää. Myynti@solasys.fi ja 0406497000

  PS: Järjestämme 13.12.2018 klo 9 webinaarin aiheesta Analytiikan ABC - tiedon parempi ymmärrys. Webinaarissa kuullaan analytiikan perusasioita, mutta katsotaan myös raportteja uusimmalla Qlik Sense -ympäristöllä. Osallistu mukaan, paikkoja on rajatusti! Rekisteröitymislinkki tässä.

  Lue lisää
 • 18.10.2018
  Analytiikkaa Digia Enterprise-toiminnanohjausjärjestelmästä

  Liiketoiminnassa syntyvän tiedon tarkastelu, tutkiminen sekä yhdistely on tärkeää, mutta useimmiten aikaa vievää työtä. Olemme halunneet tehdä liiketoimintaan liittyvien vaikuttimien ymmärtämisestä helppoa kaikille - osastosta tai roolista riippumatta. Niinpä yhteistyössä Digian kanssa olemme rakentaneet helposti käyttöön otettavat yhteydet Digia Enterprise-järjestelmästä suosittuihin QlikView -ja Qlik Sense -analytiikkatyökaluihin. Kerätty ja jalostettu tieto auttaa yrityksiä tekemään huomattavasti parempia, tietoon perustuvia päätöksiä. Päätimme raottaa analytiikan mahdollisuuksia ihan urakalla, jonka johdosta järjestämme kolme erillistä webinaaria aiheen tiimoilta. Webinaareissa uppoudutaan kattavasti analytiikan mahdollisuuksiin Digia Enterprise-käyttäjän näkökulmasta.

  Tutustu tarjontaan ja rekisteröidy nyt!

  6.11 klo 9.00-9.30 Kaikki irti Digia Enterprise-järjestelmästä analytiikan avulla

  Luvassa tiivis paketti analytiikkaratkaisun sisällöstä, keskeisistä hyödyistä sekä käyttöönoton helppoudesta. Webinaari on suunnattu Digia Enterprise-käyttäjille, ja sopii sekä kokeneille Qlikin käyttäjille, että analytiikasta kiinnostuneille. Kesto noin 30 minuuttia.

  27.11 klo 9.00-9.30 Huollon, tuotannon ja laadun visuaalista analytiikkaa Digia Enterprise-järjestelmästä

  Tässä webinaarissa pureudutaan Digia Enterprise-toiminnanohjausjärjestelmän huollon, tuotannon sekä laadun ympäristöihin, ja tarkastellaan tietoja Qlik Sense-näkymässä. Tietoisku tarjoaa ratkaisut tyypillisimmille haasteille, joita tuotannon toimintojen analytiikassa kohdataan. Kesto noin 30 minuuttia.

  11.12 klo 9.00-9.30 Parempaa liiketoimintadatan hallintaa Qlikin laajennusosien avulla

  Viimeisessa Digia Enterprise-aiheisessa webinaarissa tarkastellaan Qlik Sense-työkalun tarjoamia lisäosia, joiden avulla järjestelmästä saadun tiedon rikastaminen onnistuu helposti. Webinaarin kesto on noin 30 minuuttia.

  Voit tutustua lisää Digian analytiikkatarjontaan täältä.

  Webinaarit pitää BI-arkkitehti Mikko Lintunen, joka on suunnitellut ja toteuttanut ratkaisuja jo yli 12 vuoden ajan erilaisiin yritys -ja konserniympäristöihin.

  PS: Haluatko kuulla lisää heti? Soita asiantuntijoillemme ja kysy lisää vaikka saman tien! 040 649 7000 tai myynti@solasys.fi

  Lue lisää
 • 01.10.2018
  Analytiikan ABC - tiedon parempi ymmärrys -webinaariaikataulu

  Analytiikasta puhutaan paljon, ja paljon se herättää myös kysymyksiä. BI-arkkitehtimme Mikko Lintunen avaa aihetta syksyn aikana tiiviissä, noin puolen tunnin mittaisessa webinaarissa.

  Analytiikan ABC - tiedon parempi ymmärrys -webinaarissa käydään läpi analytiikan keskeiset käsitteet sekä yleisesti kysyttyjä kysymyksiä muun muassa järjestelmistä ja roolikohtaisista tarpeista. Saat lisäksi näkemyksen siitä, minkälaisissa tilanteissa analytiikka voi tuoda lisää näkyvyyttä liiketoimintaan tai paljastaa prosessien pullonkauloja;

  • Datan lukeminen - Kuka lukee ja mitä? Mielikuva datasta pienen joukon yksinoikeutena joutaa uudistua.
  • Usean järjestelmän ympäristö, ja lisää tulossa.. - Mitä kaikkea järjestelmäviidakossa tulisi huomioida, että analytiikasta saisi kaiken irti?
  • Mistä kannattaa aloittaa? - Nämä ja monet muut kysymykset saavat vastaukset Analytiikan ABC - tiedon parempi ymmärrys -webinaarissa.

  Opi analytiikan peruskäsitteet osallistumalla Analytiikan ABC -webinaariin to 25.10.2018 klo 9.00.

  Webinaarin pitää SolaSys Oy:n BI-arkkitehti Mikko Lintunen, jolla on yli 10 vuoden kokemus analytiikkaratkaisujen suunnittelusta ja käytännön toteutuksissa erilaisissa yritysympäristöissä.

  Analytiikan ABC - tiedon parempi ymmärrys -webinaarin aikataulu:

  25.10.2018 klo 9:00

  22.11.2018 klo 9:00

  13.12.2018 klo 9:00

  Webinaari on maksuton, ja kestää noin 30 - 40 minuuttia.

  Rekisteröidy tästä!
   

  Lue lisää
 • 17.08.2018
  Syksy on oppimisen aikaa - eikä se aina tarkoita koulussa istumista!

  Aurinkoiset hellekelit alkavat olla takana päin, ja on aika käynnistää vuoden kiinnostavimmat kuukaudet! Syksy on aikaa, jolloin monissa perheissä ollaan mielenkiintoisten kuukausien äärellä, kun perheen nuorimmat palailevat tai aloittelevat kouluelämäänsä.

  Myös työelämässä olevalle voi iskeä kipinä opiskella uutta tai kehittää osaamista joko koulun penkillä tai erilaisten kurssien muodossa. Opiskelun ei suinkaan aina tarvitse tarkoittaa koulun penkille siirtymistä, vaan omaa osaamistaan voi helposti kehittää itsenäisesti vaikkapa taukojen aikana vähän kerrallaan.

  Liiketoiminnan kehityksestä, analytiikasta sekä digitalisaatiosta kiinnostuneille on nyt tarjolla huikea määrä kiinnostavia webinaareja ja webinaarisarjoja. Jos Qlik Sense on vielä uusi tuttavuus, pääset helposti alkuun muutamalla täsmäkoosteella.

  Koosteista löytyy mm. 

  • Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Qlik Sensetä.
  • Online-helpparin käyttö.
  • Suositeltavat videot uusille käyttäjille.

  https://community.qlik.com/community/qlik-sense/new-to-qlik-sense

  Alla olvasta linkistä pääset katselemaan Qlikin tulevat webinaarit, sekä menneet webinaarikoosteet.

  Webinaarit käsittelevät ajankohtaisia aiheita, kuten: 

  • Asiakastarinoita ja esimerkkejä eri toimialoilta.
  • Miten QlikView ja Qlik Sense toimivat yhdessä.
  • Uusimmat trendit business intelligence-maailmassa.

  https://community.qlik.com/community/general/community-information/qlik-events-calendar/overview

  Haluatko sinä helpottaa ja tehostaa teidän yrityksenne raportointiprosesseja? Ota reilusti yhteyttä ja katsotaan yhdessä, miten ratkaisut yleisellä tasolla toimii, ja minkälaisia toteutuksia olemme tehneet aiemmin.

  Soita 040 649 7000, myynti@solasys.fi

  Lue lisää
 • 27.06.2018
  Miten jalkapallon MM-kisat vaikuttavat asiakkaan ostokäyttäytymiseen?

  Kesäkuun puolesta välistä saakka ollaan saatu hiljentyä yöllisten ruutujen äärelle jännittämään 32 jalkapallomaan keskinäistä kamppailua jalkapallon maailmanmestaruudesta. Lohkopelien ollessa hyvällä mallilla jokaiselle otteluita seuranneelle lienee jo muodostunut jonkinlainen ajatus, tai ainakin toive kärkisijoille yltävien maiden lipuista.

  Siirry Qlikin CHOOSE YOUR CHAMPION -sovellukseen ja selvitä, miten oma suosikkimaasi oikeasti sijoittuu!

  Myös yritysmaailmassa vuosi on jo ennättänyt pitkälti puoleen väliin saakka, ja näkemys loppuvuoden todennäköisistä - ja ainakin toivottavista tapahtumista - on kirkastunut. Liiketoiminnassa tehtävien päätösten arvioiminen ei kuitenkaan ole mikään helppo homma: olla jatkuvasti ajan tasalla sekä tunnistaa ja tunnustaa lähestyvät mahdollisuudet ja riskit - usein monella osa-alueella yhtäaikaisesti.

  Kokemuksella, muita kuuntelemalla ja omalla tuntemuksella päästään pitkälle, mutta onneksi kokonaisukuvan arvioimiseksi tarvittavat tiedot voidaan kerätä yhteen myös varsin helpolla ja visuaalisella tavalla. Oivaltavaan tiedon louhintaan perustuvan Qlik-analytiikkaratkaisun avulla saat ajantasaisen, selkeän ja rajattomasti porautuvan kuvan liiketoimintanne keskeisistä tulosindikaattoreista. Olipa tietolähteitä miten monta hyvänsä, ne voidaan valjastaa yhdelle alustalle, jolloin yhtäaikainen ja porautuva tutkiminen on vaivatonta ja nopeaa. Otsikkoon viitaten, voit käytännössä tuoda mitä tahansa dataa Qlikiin, ja etsiä korrelaatioita asioiden välillä.

  Oletko kiinnostunut kuulemaan, miten SolaSys voi auttaa sinua helpottamaan urakkaasi kaiken datamassan keskellä? Varaa lyhyt demo tai puhelinneuvottelu, niin katsotaan yhdessä miten homma toimii.

  Voit myös lukea lisää ratkaisusta täällä.

  PS: Vastauksena otsikon kysymykseen, tämän bloggauksen myötä tietenkin toivomme, että mahdollisimman paljon! Lataa oppaamme ja tutustu lyhyesti siihen, mikä on Qlik, mikä on SolaSys, ja miksi liiketoiminnasta saatavan tiedon analysoiminen kannattaa. Opas on maksuton, eikä muuten edellytä rekisteröitymistä.

  Parhain terveisin, SolaSys Oy

  040 649 7000

  myynti@solasys.fi

  Lue lisää
 • 30.05.2018
  Kesälomalupaus - ei enää manuaalista raportointia

  Kaikki vastaukset viipymättä. SolaSys tarjoaa oleellisen tiedon ilman odottelua ja manuaalityötä.

  Vuosi on lähestulkoon puolessa välissä. Saimme nauttia poikkeuksellisen kauniista säistä koko toukokuun ajan, ja ajatus alkaa vääjäämättäkin liikkua jo kesän suunnitelmissa. Aika ennen kesälomia on vielä monelle varsin kiireistä, ja pöydän putsaamisen lisäksi pitäsi hoitaa hommat, jotka on niin sanotusti pakko tehdä, mutta jotka toisaalta syövät kallisarvoista aikaa. Yksi näistä aikasyöpöistä on on kiistatta erilaisten raporttien laatiminen ja analysoiminen.

  Käytössä voi helpostikin olla muutamia eri järjestelmiä, joista tietoa noudetaan eri hakukriteereillä (ja todellakin, eri nopeuksilla) ja joita analysoidaan sitten manuaalisesti ristiin. Raportointi kuuluukin yhä useamman viikoittaisiin rutiineihin.

  Yhden kanavan periaate tuo selkeyttä ja vapauttaa aikaa

  Miltä tuntuisi, jos kaikki haluttu tieto näkyisi yhdellä alustalla, jolta sitä voisi tarkastella reaaliaikaisesti? Helppokäyttöinen Qlik Business Intelligence -ratkaisu on visuaalisen raportoinnin ja analytiikan työkalu. Sen avulla voidaan hyödyntää koko organisaation liiketoiminnasta syntyvää tietoa yhdellä kertaa. Qlik-ratkaisun sydän löytyy tekniikasta, jossa kaikki halutut tiedot päivittyvät automaattisesti palvelimelle. Tämä mahdollistaa sen, että tietoa voidana tarkastella mistä näkökulmasta hyvänsä, ilman ennalta määriteltyjen raporttien kankeutta.

  Kiinnostuitko?

  Jos haluat kuulla, miten me Solasysillä olemme ratkaisseet asiakasyritystemme pulmia raportoinnin ja analytiikan suhteen, niin otahan yhteyttä ja jutellaan lisää. Keskustelun jälkeen sinulla on näkymystä muun muassa näistä:

  • Millaisissa tilanteissa yrityksenne eri toiminnoista saatavaa tietoa voidaan hyödyntää liiketoimintanne kehittämiseen.
  • Minkälainen ajan säästö on mahdollista, kun luovutaan eri lähteistä saatavan datan manuaalisesta tulkitsemisesta.
  • Minkälaisista järjestelmistä tietoa voidaan tuoda Qlikiin.

  PS: Jos tällä kertaa haluat pelkän oppaan, saat ladattua sen täältä. Opas antaa yleiskuvauksen siitä, mikä on Qlik, mikä on SolaSys, ja miksi liiketoiminnasta saatavan tiedon analysoiminen kannattaa. Opas on maksuton, eikä muuten edellytä rekisteröitymistä.

  Parhain terveisin, SolaSys

  040 649 7000

  myynti@solasys.fi

  Lue lisää

 

Webinaaritallenteet